U četvrtak elektronička sjednica Gradskog vijeća

mradenovic

261020211635208234.jpeg

Zbog trenutnih uvjeta, Gradsko vijeće će 16.sjednicu održati elektroničkim putem. Sjednica će se održati putem e-maila. Jedna od točaka dnevnog reda, kako doznajemo, bit će i smanjenje plaća u gradskom sustavu.
„Obzirom na smanjenu gospodarsku aktivnost i očekivani smanjeni pad prihoda u gradskom proračunu, odlučila sam smanjiti 20% plaće u svih ustanova i gradskog sustava-počevši od mene. To ćemo napraviti na četiri mjeseca, dakle u trajanju do srpnja. U isto vrijeme obustavit ćemo i sve naknade svim povjerenstvima, odborima i gradskim vijećnicima i očekujem da vijećnici to usvoje na sjednici koju ćemo prvi puta održati elektroničkim putem“, rekla je gradonačelnica Kristina Ikić Baniček.

Dodana će biti i točka dnevnoga reda biti i vezana za potpisivanje sporazuma Grada Siska, Općine Lekenik, Martinska Ves i Sunja o zajedničkom koordiniranju aktivnosti civilne zaštite, a odnosi se na kretanje stanovnika unutar područja Grada Siska i tri općine koje su prostorno povezane.

“Nacionalni stožer ne dopušta da gradovi i općine sami potpišu, već da predstavnička tijela prvo dopuste čelnicima da to naprave. Sutra će se tako naći na dnevnom redu odluka kojom dopuštamo gradonačelnici da potpiše s načelnicima općina Lekenik, Sunja i Martinska Ves sporazum kojim će se objediniti e-propusnice za područja koja gravitiraju Sisku”, pojasnila je predsjednica Vijeća Ivana Cindrić.

Dnevni red 16.elektroničke sjednice Gradskog vijeća Grada Siska možete pronaći ovdje.

najčitanije