Tuškanovoj kući nakon obnove nova namjena

imp

Tuškanova Kuća

Tuškanova kuća u centru Siska, koja se obnavlja pod ingerencijom Sisačko – moslavačke županije, nakon obnove dobit će sasvim novu namjenu.
Postat će hotel, restoran i kavana koji će voditi učenici i nastavnici Srednje škole Viktorovac, koja bi uskoro trebala dobiti i smjer hotelijerstvo.

 

„Mi ćemo obnoviti tu zgradu, krenuli smo u taj proces. Ta zgrada će biti praktikum za Srednju školu Viktorova i Srednju školu Topusko. To znači da će naši učenici praktički voditi hotel s obzirom da će ta zgrada biti namijenjena našim hotelijerima, konobarima, slastičarima, našim ugostiteljima. U toj zgradi osigurat ćemo i prostor za restoran s terasom prema Kupi, a isto tako prostor za gradsku kavanu, deset soba i tri apartmana. Na taj način će naši učenici nakon završetka srednje škole biti konkurentniji od drugih učenika jer imati priliku već u srednjoj školi raditi u hotelu i praktički voditi hotel.“, najavio je župan Ivan Celjak na Svečanoj sjednici Županijske skupštine.

 

Podsjetimo Ministarstvo graditeljstva predalo je krajem veljače ove godine, Sisačko – moslavačkoj županiji na uporabu tzv. Tuškanovu kuću – zgradu ukupne površine gotovo 2000 kvadrata na Trgu bana Jelačića 6 na kojoj su u međuvremenu provedene mjere hitne sanacije.
Zgrada je to u kojoj su i prije bili smješteni Zavod za prostorno planiranje Sisačko – moslavačke županije i drugi korisnici. Obnova zgrade je vrijedna oko 4 milijuna eura i bit će financirana iz Fonda solidarnosti EU.

najčitanije