Tursko izaslanstvo u Sisku

imp

261020211635279273.jpeg

U Sisku je u sklopu studijskog posjeta Sisačko-moslavačkoj županiji boravilo tursko izaslanstvo, predvođeno Cevdetom Sökmenom, pomoćnikom glavnog tajnika Udruženja Općina – Union of Municipalities of Turkey. U izaslanstvu su bili predstavnici Ministarstva socijalne skrbi, rada i obrazovanja Republike Turske, Udruženja12 turskih Općina sa sjedištem u Istambulu, te njihove Agencije za zapošljavanje.

U Turskoj trenutačno postoji jedan Europski projekt čija je kratica Iskep i ovaj studijski posjet, kako je rekao Sökmen održan je u okviru projekta „Employment and Social Support Services Coordination and Implementation Model for the Integration of Disadvantaged Persons”, čiji je cilj povećati zapošljavanje ugroženih skupina, olakšati njihov pristup tržištu rada i eliminirati prepreke za njihov ulazak na tržište rada.

Domaćin im je tijekom posjeta bio Hrvatski zavod za zapošljavanje i Gordana Šegović, predstojnica Područnog ureda Sisak, pa su tako posjetili i ovu službu, jer kako je rečeno, svrha posjeta je bio i saznati načine kako najbolje pridonijeti održivoj integraciji ugroženih skupina na tržište rada putem uspostave i implementacije modela za koordinaciju i pružanjem podrške u zapošljavanju i socijalnom uključivanju ugroženim skupinama u ciljanim općinama.

Ciljevi studijske posjete bili su i kako steći nova znanja i iskustva i saznati kako je strukturirana uspješna jedinica za socijalno uključivanje, koje su to vrste podrške i usluga koje nude pojedine jedinice, upoznati se s modelima pružanja socijalnih usluga, ali i uvidjeti mogućnosti za što veću međunarodnu suradnju.

najčitanije