Tomislavova će opet dobiti 'stari' drvored, a Trg bana Jelačića stup za popravak bicikla

ibb

Radni plan za novu godinu u Komunalcu Sisak uključuje hortikulturno uređenje vezano za dva velika građevinska projekta – Ledenu dvoranu na Zibelu i novi dječji vrtić na Brzaju, ali i niz akcija na obnovi gradskih drvoreda, na dječjim igralištima i gradskim trgovima.

Novouređeni Trg bana Jelačića, uz potpuno nove pješačke staze, zelene površine i novozasađeno drveće, dobit će i jedan praktičan dodatak – doznajemo od direktora Komunalca Gorana Groša: ”Tamo će biti postavljena stanica za popravak bicikala, jedan mali projekt koji smo prošle godine napravili prvi put – jedan takav stup je postavljen u Topolovcu na zahtjev tamošnjeg stanovništva. Postavljen je na ruti prema Lonjskom polju, a radi se o stanici na kojoj možete servisirati svoj bicikl i popraviti kvarove i nedostatke koji vas zateknu na putu. Sličan takav stup postavit ćemo i na Trgu bana Jelačića u Sisku”.

Godišnji plan Komunalca Sisak uključuje i nastavak postavljanja sjenica na dječjim igralištima i nastavak obnove igrališta kojih na području Siska ima 65.
A u centru grada, uz novi drvored u Rimskoj ulici gdje će stari kesteni uz šetnicu tijekom ove godine kompletno biti zamijenjeni novim drvećem, sisački će komunalac i u Tomislavovoj ulici posaditi drvored koji će tom djelu grada vratiti nekad prepoznatljivi izgled: ”Stariji Siščani će se sjetiti da je tamo nekad bio lijep drvored, a mi ćemo nastojati taj izgled vratiti novim drvećem”, kaže Groš.

najčitanije