„Tijela bez granica“ – projekt razmjene mladih vodi u Napoli

imp

“Bodies without borders” je projekt razmjene mladih koji proizlazi iz manjka osviještenosti i informacija dostupnih mlađoj populaciji o vezi koje imaju sa svojim tijelom. Organizira ga talijanska udruga Compatibile 92 koja se dugo godina bavi radom s mladima na području formalnog i neformalnog obrazovanja. Tijekom projekta mladi iz Španjolske, Hrvatske, Italije, Mađarske i Grče imat će priliku upoznati se pobliže s utjecajem medija i dominantne kulture na oblikovanje slike tjelesnosti, te kroz kreativan proces koji također uključuje brojne diskusije i metode neformalnog obrazovanja sami stvoriti prihvatljiviji obrazac za budućnost. Uz ozbiljne teme tu je mnogo zabavne, novih prijateljstava i zanimljivih ljudi.
Razmjene mladih jedinstvena su prilika za putovanje i upoznavanje drugih zemalja i kultura diljem Europe. Također, mladima se nudi prilika da se kreativno izraze, te nauče nešto o temama koje nisu utkane u formalni školski program.
Troškove smještaja, putovanja, hrane i radnih materijala snosi Europska komisija koja u potpunosti financira ovaj projekt.
Ova razmjena mladih (od 16 do 24 godine) vodi u Napoli od 15. – 24. siječnja 2017.
Više informacija kao i obrazac za prijavu imate na  https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdYNILCmwP5Zj6qMWbID5i-yxX_St3qzkAVSFUknRo_9-huzg/viewform?c=0&w=1

najčitanije