Tijekom idućeg tjedna besplatni preventivni tehnički pregled motora

imp

Tijekom idućeg tjedna, od 3. do 8. svibnja, pod pokroviteljstvom Nacionalnog programa za sigurnost cestovnog prometa provest će se preventivno – sigurnosna akcija nadzora tehničke ispravnosti motocikala i mopeda pod nazivom „Dani tehničke ispravnosti motocikala 2021.“

Motocikli i mopedi (i ostala vozila L kategorije) su posebno ugrožena skupina motoriziranih sudionika u prometu, stoga je ova akcija usmjerena isključivo na te kategorije vozila.
Akcija se provodi na cijelom teritoriju Republike Hrvatske u svim stanicama za redovni tehnički pregled vozila. Na ovaj način vlasnici mogu izvršiti kontrolu ispravnosti svojih mopeda i motocikala kako bi sigurno sudjelovali u prometu.

Akcija ima isključivo preventivno-sigurnosni karakter i temeljena je na poticanju vozača motocikala i mopeda glede ispravnog i pravovremenog sagledavanja aspekta tehničke ispravnosti vlastitog vozila za sigurno sudjelovanje u prometu tj. izbjegavanja prometnih nesreća uvjetovanih tehničkom neispravnošću vozila.

motorist-1-e1618988570422

Pregled vozila obavlja se besplatno (bez naplaćivanja naknade) za sve vlasnike vozila, odnosno vozače koji se izvanredno pojave na pregledu sa zamolbom da im se njihov motocikl ili moped pregleda i utvrdi tehnička ispravnost ili neispravnost.

Besplatni pregled vozila u sklopu ove akcije ne zamjenjuje redovni tehnički pregled kojem podliježu vozila kojima se produljuje valjanost prometne dozvole ili se registriraju u tjednu trajanja akcije te se u tim slučajevima tehnički pregled naplaćuje sukladno odluci o visini naknada.

U razdoblju trajanja ove akcije policija će tijekom redovnog obavljanja službenih zadaća upućivati vozače ovih kategorija vozila na mogućnost besplatnog pregleda vozila u stanicama za tehnički pregled vozila.

najčitanije