Tehnička škola Sisak: Od školske godine 2024./2025. smjer Tehničar za robotiku

imp

Tehnička škola Robot

Već smo navikli da nam iz sisačke Tehničke škole stižu dobre vijesti.

 

Nakon što su prvi u Hrvatskoj srednjoškolcima ponudili smjer koji ih uvodi u svijet izrade video igara, od školske godine 2024./2025. budući srednjoškolci imat će prilike upisati smjer Tehničar za robotiku.

 

Bolja konkurentnost i praćenje obrazovnih trendova u Tehničkoj školi – regionalnom centru kompetentnosti, vidljiva je upravo kroz pokretanje novog standarda zanimanja u registar Hrvatskog kvalifikacijskog okvira, pa tako kaže ravnatelj škole Davor Malović i uvođenje novog smjera – Tehničar za robotiku.

„Trenutno je napravljen standard kvalifikacija i do ljeta će biti gotov strukovni kurikulum. Standard zanimanja je napravljen i već je odobren od Ministarstva rada i upisan u Hrvatski kvalifikacijski okvir. Standard kvalifikacija je trenutno na odobrenju u Agenciji za strukovno obrazovanje i čim bude odobren poslat ćemo na verifikaciju i strukovni Kurikulum za to zanimanje koji je već gotov. Tehnička škola ima već sada ima jako puno opreme za to zanimanje i robota jer smo to shvatili vrlo ozbiljno i želimo da djeca mogu kvalitetno završiti svoje obrazovanje u tom zanimanju. Nadamo se da će nam taj Kurikulum biti odobren jer u sklopu njega radimo i nastavne materijale. Znači radimo udžbenike za sve strukovne predmete. Po prvi puta će jedno od strukovnih zanimanja biti kompletno pokriveno nastavnim materijalima, što mislim da je izvrsno kako za učenike tako i za nastavnike koji će raditi s tim učenicima. Za ovu školsku godinu nećemo stići, ali već školske godine 2024./2025. planiramo upisati jedan razred Tehničara za robotiku.“, rekao nam je Davor Malović, ravnatelj Tehničke škole Sisak.

 

 

najčitanije