Tehnička škola Sisak: Od školske godine 2023./2024. smjer Tehničar za robotiku

imp

Tehnička škola Robot

Već smo navikli da nam iz sisačke Tehničke škole stižu dobre vijesti.
Nakon što su prvi u Hrvatskoj srednjoškolcima ponudili smjer koji ih uvodi u svijet izrade video igara, od školske godine 2023./2024. budući srednjoškolci imat će prilike upisati smjer Tehničar za robotiku.

 

Bolja konkurentnost i praćenje obrazovnih trendova u Tehničkoj školi – regionalnom centru kompetentnosti, vidljiva je upravo kroz pokretanje novog standarda zanimanja u registar Hrvatskog kvalifikacijskog okvira, pa tako kaže ravnatelj škole Davor Malović i uvođenje novog smjera – Tehničar za robotiku.

 

„Trenutno je napravljen standard kvalifikacija i do ljeta će biti gotov strukovni kurikulum. Sve to onda ide na odobrenje u Agenciju za obrazovanje i Ministarstvo znanosti i obrazovanja tako da mislim da će cijeli program biti gotov za školsku godinu 2023./2024.. To će u Hrvatskoj biti potpuno novo zanimanje – Tehničar za robotiku, s tim što se radi još 15 kompleta nastavnih materijala za to zanimanje. Znači, bit će 15 novih udžbenika, digitalni sadržaji, prezentacije, itd. Po prvi puta će jedno od zanimanja u strukovnoj školi biti kompletno pokriveno nastavnim materijalima. To ćemo raditi u sklopu Regionalnog centra kompetentnosti.“, rekao je ravnatelj Malović.

najčitanije