Tehnička škola Sisak izrađuje bespilotnu letjelicu

st

Tehnička škola Sisak već je drugu godinu uključena u projekt DRONE TEAM tijekom kojeg je predviđeno da nastavnici i učenici četiri strukovne škole i jednog tehnološkog centra usvoje osnovne i nepredne konstrukcije bespilotne letilice poznate pod imenom „dron“.
‘Glavna tema projekta je uvođenje novih tehnologija u obrazovanje, a ovaj put je to tehnologija bespilotnih letjelica. Na početku smo napravili jednu letjelicu kako bi se upoznali s tom tehnologijom, potom smo na nju ugradili GPS, kamere i ostalo, a na kraju projekta će svaka škola napraviti svoj personalizirani dron. Uz to će ići još i materijali za učenje, a u svemu sudjeluju i učenici koji prate razvijanje projekta’, rekao je ravnatelj Tehničke škole Sisak, Davor Malović.
Partneri projekta, koji se provodi u sklopu ERASMUS+ programa, dolaze iz Španjolske, Poljske, Slovenije i Hrvatske. Koordinator je španjolska škola IES La Foia, a u projektu uz Tehničku školu Sisak sudjeluju i poljski Zespół Szkół Nr 10, slovenski Šolski Center Krško-Sevnica i tehnološki centar AIJU iz Španjolske.

najčitanije