Tehnička škola dobrim projektima do novaca i EU fondova

imp

261020211635287356.jpeg

Program ERASMUS+ koji provodi Agencija za mobilnost i programe Europske unije prepoznao je dva projekta Tehničke škole Sisak i odlučio im dati financijsku podršku.

Riječ je o projektu “Novim ICT kompetencijama nastavnika do modernih strukovnih kurikuluma” i projektu “Osnaživanje zapošljivosti mladih u području novih tehnologija”.

Projekt “Novim ICT kompetencijama nastavnika do modernih strukovnih kurikuluma”, namijenjen je nastavicima strukvnih škola. Tehnička škola Sisak je koordinator i nositelj projekta. Partneri su srednje strukovne škole i to Tehnička škola Kutina, Elektrotehnička i prometna škola Osijek, Tehnička škola Slavonski Brod i Strukovna škola Vice Vlatkovića Zadar. Tijekom projekta 20 ravnatelja i nastavnika obavit će mobilnost od 8 dana u Republici Irskoj u gradu Dublinu. Tijekom mobilnosti posjetit će obrazovne institucije i poduzeća i sudjelovati na radionicama i predavanjima iz informatičko-komunikacijskih tehnologija. Potpora koju Tehnička škola dobiva za ovaj projekt iznosi 35.540,00 Eura.

Projekt “Osnaživanje zapošljivosti mladih u području novih tehnologija”, namijenjen je učenicima i nastavnicima Tehničke škole Sisak i to učenicima zanimanja strojarski računalni tehničar koji će u okviru projekta provesti dva tjedna na praksi u njemačkim poduzećima u okrugu Regen pokrajini Bavarska. Potpora koju Tehnička škola Sisak dobiva za ovaj projekt iznosi 13.620,00 Eura.

najčitanije