Tehničar za robotiku od iduće školske godine u Sisku

imp

Tehnička škola Robot

Već smo navikli da nam iz sisačke Tehničke škole stižu dobre vijesti.

 

Nakon što su prvi u Hrvatskoj srednjoškolcima ponudili smjer koji ih uvodi u svijet izrade video igara, od školske godine 2023./2024. budući srednjoškolci imat će prilike upisati smjer Tehničar za robotiku.

 

Bolja konkurentnost i praćenje obrazovnih trendova u Tehničkoj školi – regionalnom centru kompetentnosti, vidljiva je upravo kroz pokretanje novog standarda zanimanja u registar Hrvatskog kvalifikacijskog okvira, pa tako kaže ravnatelj škole Davor Malović i uvođenje novog smjera – Tehničar za robotiku.

 

Jučer smo dobili vijest iz Ministarstva da od nove školske godine možemo upisivati Tehničara za robotiku kao novi eksperimentalni program. To je prvi od opipljivijih rezultata provedbe uspostave našeg Regionalnog centra kompetentnosti. Mi smo stavili u program ono što je danas popularno, znači sadržaje iz umjetne inteligencije, iz humanoidnih robota, industrijskih robota. Učenici će naučiti konstrukciju robota, programiranje robota, itd. Interes bi trebao biti veliki jer gledajući Cool school, zimsku školu robotike interes za robotiku je bio enormno veliki.“, rekao nam je ravnatelj Malović, dodajući da će po prvi puta jedno od strukovnih zanimanja biti kompletno pokriveno nastavnim materijalima.
Za školsku godinu 2023./2024. u planu je upisati jedan razred Tehničara za robotiku, ukupno 22 učenika.

 

Prijava obrazovnih srednjoškolskih programa počinje 28.6. i traje do 7.7.2023., a objave konačnih ljestvica poretka znat će se 10.srpnja.

najčitanije