Talijanski ABS privremeno prekida proizvodnju u Željezari

imp

261020211635273968.jpeg

Kako donosi Večernji list, sisački ABS privremeno prekida proizvodnju u sisačkoj Željezari. Do sredine prosinca bit će raskinuti ugovori s 90 posto radnika, menadžmentu je ponuđeno da ide raditi u sjedište tvrtke u Udine, a u Sisku će ostati samo najnužnije osoblje u financijama i održavanju.

“Zbog teškog razdoblja na tržištu čelika kroz koje trenutno prolaze svi europski proizvođači čelika, ABS Sisak je donio odluku o privremenoj obustavi proizvodnje, počevši od 1.prosinca za iduće kvartalno razdoblje, a sve zbog nedostatka narudžbi. Plan je da se aktivnosti ponovno pokrenu čim to omoguće uvjeti na tržištu. Da bi se upravljalo ovim privremenim stanjem, tijekom ovog prijelaznog razdoblja, a u skladu s prognozom o ponovnom pokretanju postrojenja, tvrtka je odlučila poslati menadžere u sjedište, u Udine sa zadatkom da razviju projekte za budućnost.” – stoji u priopćenju ABS-a.
Ističu kako žele nastaviti razvijanje postrojenja i proizvodnje u Sisku. Dodaju kako nemaju namjeru prodati postrojenje u Sisku, a kao dokaz da vjeruju u ABS Sisak navode i podatak kako su dioničari povećali temeljni kapital ABS-a Sisak.

najčitanije