Swimmarathon za borbu protiv dječje paralize

ibb

Rotary Internacional, svjetska organizacija koja nastoji humanitarnim akcijama riješiti neke goruće svjetske probleme, u suradnji sa Svjetskom zdravstvenom organizacijom već godinama radi na iskorjenjivanju dječje paralize, koja je danas još uvijek prisutna u tri zemlje: Pakistanu, Afganistanu i Nigeriji.
Globalna akcija Rotarijanaca uključuje niz humanitarnih akcija za prikupljanje novčanih sredstava kojim bi se u spomenutim zemljama osigurale dovoljne količine cjepiva protiv ove bolesti, što bi u konačnici dovelo do njenog potpunog iskorijenjivanja. Akcija Rotarijanaca, usmjerena na ovaj svjetski problem , zamišljena je u obliku plivačkih maratona, u kojima od 2012. godine sudjeluje i Rotary club Sisak, jedini Rotary klub iz Hrvatske koji se aktivno uključio u ovu inicijativu.
Swimmmarathon u Sisku zakazan je za subotu, 20. veljače u 10 sati na bazenu ŠRC-a.
Na ovogodišnjem Swimmarathonu, koji je, osim za članove Rotary kluba, otvoren za sve koji se žele uključiti u ovu humanitarnu akciju i dati svoj doprinos iskorjenjivanju dječje paralize u svijetu, osim mogućnosti slobodnog korištenja bazena, na repertoaru je i prezentacija aktivnosti koje se provode na bazenu, poput sinkroniziranog plivanja i aqua aerobika.
Od posjetitelja će se prikupljati donacije u visini od samo 5 kuna, što je ujedno i cijena jednog cjepiva.

najčitanije