Svjetski dan sporta 19. put i u Sisku

st

261020211635268943.jpeg

Sisak je uvijek bio grad odličnih sportaša. Od najmlađih uzrasta pa sve do seniora uvijek je bilo ekipa i pojedinaca koji su se isticali svojim zalaganjem i rezultatima. Tako je bilo i u sportskoj sezoni koja je iza nas, a ususret Svjetskom danu sporta čast da ugosti najistaknutije sisačke sportaše imala je i gradonačelnica Kristina Ikić Baniček, koja im je čestitala na njihovim uspjesima te istaknula kako je Grad Sisak jedan od gradova koji izdvajaju velika sredstva upravo za razvoj sporta.
‘Preko 11 milijuna kuna iz proračuna izdvajamo za sport, bilo za održavanje sportskih objekata, bilo za rad Zajednice sportskih udruga grada Siska, bilo za Športsko-rekreacijski centar kojeg koriste i profesionalni i rekreativni sportaši’, rekla je gradonačelnica.
Zajednica sportskih udruga grada Siska ima 67 registriranih članova koji se financiraju iz njezinog proračuna, a kroz sve te udruge djeluje čak 5000 sportaša.
Gradsku su vijećnicu posjetili Matija Tepavac i Hana Petrović iz Odbojkaškog kluba Sisak, Ivan Žarković i Barbara Nišević iz Rukometnog kluba Sisak, Matija Luka Rafaj iz Plivačkog kluba Sisak Janaf, Pavel Puklavec  iz Hrvačkog kluba Sisak, Hrvoje Rožić iz Karate klub Sisak, Nikolina Golomboš iz Karate kluba Tigar, Juraj Kukić iz Kickboxing kluba Croatia Sisak, Mario Vavro iz Streličarskog kluba Siscia te Rok Markulin i Zara Ivičinec iz Športskog plesnog kluba Top Step. Ema Šarar iz PK Sisak Janaf zbog nastupa na Europskom prvenstvu u Londonu nije mogla prisustvovati prijemu.
Sisak već 19 godina za redom sudjeluje i u obilježavanju Svjetskog dana sporta. Ovogodišnji gradovi partneri su Kafar Saba iz Izraela i Olecko  iz Poljske.
Program obilježavanja 24. Svjetskog dana sporta započinje u 9 sati svečanim otvaranjem ispred Gradskog bazena u Sisku u organizaciji Zajednice sportskih udruga grada Siska te u suradnji s Domom kulture KKV i Udrugom za djecu i mlade Novi svijet na kojem će, uz prigodni zabavno-glazbeni program i pokazne treninge Karate kluba Sisak, Plesnog kluba Top step te Karate kluba Tigar, Hrvačkog kluba Sisak i Gimnastičkog kluba Sokol, biti podignuta olimpijska zastava. Obilježavanje se nastavlja tijekom cijelog dana sportskim programima u realizaciji gradskih vrtića, osnovnih i srednjih škola te sportskih udruga, a završava tradicionalnom Uličnom utrkom u organizaciji Udruge kineziologa grada Siska i Školskog sportskog saveza grada Siska. Ulična utrka počinje u 18 sati ispred Gradske vijećnice.

najčitanije