Svjetski dan prve pomoći

mradenovic

Svjetski dan prve pomoći obilježava se 12.rujna, a u tu proslavu uključit će se i nacionalna društva Crvenog križa i Crvenog polumjeseca diljem svijeta. U obilježavanje će se uključiti i sisački Crveni križ sa svojim aktivnostima

“Obilježavanjem Dana prve pomoći naglašava se važnost znanja i vještina pružanja prve pomoći kao prvog koraka u pomaganju ozljeđenoj ili naglo oboljeloj osobi prije dolaska hitne medicinske službe”, poručila je Zlata Grgurinović, voditeljica Programa Prve pomoći sisačkog Crvenog križa dodajući kako se ovogodišnjim obilježavanjem želi upozoriti na starenje stanovništva.

Sutra, 12. rujna će se na Gradskoj tržnici Kontroba od 10 do 12 sati obilježiti Svjetski dan prve pomoći postavljanjem štanda s promidžbenim i edukativnim materijalima, a mladi koji su sudjelovali na državnom natjecanju Crvenog križa demonstrirat će postupak oživljavanja.

Osim ove subote obilježavanje važnosti pružanja prve pomoći bit će i u srijedu 16.rujna u sisačkom Domu umirovljenika gdje će ekipa iz Crvenog križa od 10 do 11.30, održati predavanje i prezentaciju pružanja prve pomoći namijenjenu starijim osobama.

najčitanije