Svjetski dan mentalnog zdravlja uz zabavne mozgalice

imp

261020211635251202.jpeg

Povodom Svjetskog dana mentalnog zdravlja aktivisti Građanske inicijative „Moj grad Sisak“ unutar projekta „MIG III – Međugeneracijska integracija građana“ organizirali su susret s raznim mozgalicama za umirovljenike.
Nakon što ih je upoznala s definicijom zdravlja i mentalnog zdravlja, voditeljica projekta dr. sc. Daša Poredoš Lavor dodaje da je slijedilo uživanje u rješavanju raznih mozgalica. „,Osobito ih je dojmila definicija mentalnog zdravlja – mentalno zdravlje je stanje općenito dobre emotivne i socijalne prilagodbe u različitim područjima života. Mentalno zdrava osoba je zadovoljna, rado živi i ima osjećaj da uspješno ostvaruje sve svoje potencijale. Većina umirovljenika je potvrdila da su zadovoljni, da i dalje rado žive, a o uspješnom ostvarenju svojih potencijala iznosili su razna iskustva iz svog života. Svi umirovljenici s radošću i znatiželjom sudjelovali su u rješavanju zadataka, pri čemu su bili iznimno uspješni. Najstarija sudionica susreta imala je 90 godina i uspješno rješavala sve zadatke. Korištena su i pomagala – naočale i povećalo.“ – kaže Poredoš Lavor ističući da umirovljenicima uskoro slijedi i odlazak na cjelodnevni izlet u Top-terme Topusko.
Ove projektne aktivnosti dio su projekta „MIG III“ koje su financirane sredstvima Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, a sufinanciran sredstvima Grada Siska. Nositelj projekta je Građanska inicijativa „Moj grad Sisak“, a partneri su Dom za starije i nemoćne osobe Sisak i Kino klub Sisak.

radionica 4 radionica 1 radionica 3

najčitanije