Sveučilište u Zagrebu raspisalo natječaj za 500 stipendija za ovu akademsku godinu

imp

Sveučilište u Zagrebu raspisalo je Natječaj za dodjelu stipendija redovitim studentima preddiplomskih, integriranih preddiplomskih i diplomskih, diplomskih sveučilišnih te preddiplomskih stručnih i specijalističkih diplomskih stručnih studija Sveučilišta u Zagrebu za ak. god. 2021./2022.

Dodjeljuje se ukupno 500 stipendija po 10.000 kuna u svakoj od kategorija.

 

Stipendije se dodjeljuju se u četiri kategorije:
A. stipendije za izvrsnost – studentima koji se nalaze u 10% najuspješnijih studenata na studijskom programu za koji se prijavljuju (350 stipendija);
B. stipendije studentima koji studiraju nastavničke studijske programe u području matematike, prirodnih znanosti i informatike (STEM) (40 stipendija);
C. stipendije uspješnim studentima sportašima (10 stipendija);
D. stipendije za studente slabijeg socio-ekonomskog statusa (100 stipendija).

 

Prijave na natječaj do 11. ožujka do ponoći. Studenti se prijavljuju isključivo elektroničkim putem upisivanjem podataka u aplikaciju na mrežnim stranicama Sveučilišta u Zagrebu uz pomoć elektroničkog identiteta (AAI).

 

Povjerenstvo za dodjelu stipendija Sveučilišta u Zagrebu će nakon što razmotri sve pristigle prijave, utvrditi popis kandidata koji ispunjavaju uvjete i kriterije Natječaja te sastaviti privremenu rang-listu kandidata koji ostvaruju pravo na stipendiju te istu objaviti na mrežnoj stranici Sveučilišta.

 

Sve informacije o natječaju možete pronaći na web stranici Sveučilišta u Zagrebu.

najčitanije