Sve je spremno za 2. Utrku solarnih automobila

imp

261020211635292525.jpeg

Sisačka Tehnička škola već nas je navikla na dobre vijesti.

Da se u njoj dobro radi dokaz su i sredstva koja su osigurali iz EU fondova, za izradu solarnog automobila.
Svoj uradak prezentirali su Siščanima prošle godine, na Prvoj utrci solarnih automobila, u kojoj su pomeli konkurenciju i zasluženo osvojili pehar pobjednika. Slava im nije udarila u glavu, nego su se bacili na organizaciju 2.solarne utrke koja.će se održati 7. lipnja.

Z drugu utrku za sada je prijavljeno šest strukovnih škola iz Kutine, Velike Gorice, Zadra, Osijeka, Slavonskog Broda i Siska. Nakon starta ispred Hotela Panonija solarni automobili vozit će ulicama našeg grada, zadanom stazom. Onaj solarni automobil koji zadanu rutu prijeđe najbrže zaslužit će prijelazni pehar.

Cilj ove utrke je ističu organizatori, upoznati građane Siska i okolice sa novim tehnologijama i novim vozilima koji koriste ekološku energiju, jer će uskoro električna energija biti svakodnevna pojava na našim cestama.

Da je prva utrka pun pogodak pokazuje zainteresiranost proizvođača električnih automobila za drugu utrku ikao i Fonda za zaštitu okoliša koji će na dan održavnja utrke prezentirati mjere za poticanje korištenja električnih automobila.

Nadamo se da će zainteresiranost proizvođača prepoznati gradske i županijske vlasti te im stvoriti preduvjete za pokretanje proizvodnje, a to znači i nova radna mjesta.

Solarni automobili - 01