„Svaki pokušaj Uprave da ugasi NK Segestu ja kao gradonačelnica Siska neću nipošto dozvoliti“

imp

261020211635269799.jpeg

Situaciju oko sisačke Segeste na svom Facebook profilu komentirala je gradonačelnica Kristina Ikić Baniček. Njezin status prenosimo u cijelosti

„Grad Sisak redovito financira 67 sportskih društava, od kojih je 12 nogometnih klubova, i svi ti klubovi su zadovoljni financijskom potporom Grada i ostvaruju sportske uspjehe osim jednog – Segeste.
Grad uredno podmiruje sve obveze prema Zajednici sportskih udruga koja raspoređuje sredstva između klubova. Grad trenutno ulaže 22 mil. kuna u potpunu obnovu gradskog zatvorenog bazena, krećemo u obnovu otvorenog bazena u Capragu i gradnju ledene dvorane na mjestu sadašnjeg klizališta, uskoro otvaramo novo sportsko igralište u Capragu, održavamo i uređujemo gradski stadion te sva gradska sportska igrališta i za to su osigurana znatna financijska sredstva iz gradskog proračuna. Ulaganje u sport u Sisku nije problem dok god su korisnici građani Siska koji se žele baviti sportom i rekreacijom.
Nogometni klub Segesta se ne nalazi ni u kakvoj financijskoj krizi jer Grad preko Zajednice osigurava dovoljno sredstava za sve, međutim Segesta se nalazi u krizi zakonitog poslovanja. Niti je Uprava izabrana u skladu sa Statutom, niti se poštuje novi Zakon o sportu, niti se namjenski troše proračunska sredstva.
Od bivše vlasti smo preuzeli klub koji je bio financijski uništen i dužan 10,4 milijuna kuna. Grad je sve to sanirao i preostao je manji dug koji je vrlo lako rješiv no buduće poslovanje mora biti u skladu s hrvatskim zakonima, što trenutno nije. Kada se ponovo usklade sa zakonom nikakvih problema više neće biti. Pravo je pitanje zašto trenutna nelegalna Uprava to odbija.
Uprava Segeste je, dok ovo pišem, pokušala prema ubrzanom postupku provesti stečaj nad Segestom d.o.o. S obzirom da je Grad najveći vjerovnik Segeste d.o.o. uspješno smo spriječili ubrzani stečaj. Isto tako, svaki pokušaj Uprave da ugasi NK Segestu ja kao gradonačelnica Siska neću nipošto dozvoliti.“ – napisala je u svom statusu gradonačelnica Kristina Ikić Baniček.

najčitanije