Sv. Florijan zaštitnik vatrogasaca

imp

271020211635293047.jpeg

Danas je Sv. Florijan zaštitnik vatrogasaca. Središnje obilježavanje svoga zaštitnika sisački vatrogasci će imati sljedeću subotu, 7. karavanom od Lonje do Sela

Svibanj je mjesec zaštite od požara, a upravo za tu vrstu zaštite brine se 1750 vatrogasaca na području našeg grada. Djeluju kroz Javnu vatrogasnu postrojbu i 18 DVD-a.
Da bi situacija bila pod kontrolom Grad Sisak izdvaja 10 milijuna kuna godišnje i upravo zbog tolikog izdvajanja sredstava sisački vatrogasci, kazuje nam Ivica Šolaja predsjednik Vatrogasne zajednice grada Siska, treći su po opremljenosti u Hrvatskoj.

Koliko su sisački vatrogasci dobro organizirani pokazali su za nedavnih poplava kada su dva tjedna zajedno sa stanovnicima poplavom ugroženih područja pokušali spasiti sve što se spasiti dalo. Osim tih intervencija vatrogasci su tijekom protekle godine i u prva četiri mjeseca ove godine na teren izlazili ukupno 1372 puta.
Vatrogasci će svoje šmrkove i ostalu opremu povodom proslave svoga zaštitnika Svetog Florijana pokazati iduću subotu 10.svibnja na sedmoj po redu karavani koja će ići od Lonje do Sela.

Svim vatrogascima čestitamo njihov dan i želimo što manje posla.