Sutra vatrogasna karavana i pokazna vježba

imp

271020211635292842.jpeg

Svibanj je mjesec zaštite od požara, a upravo za tu vrstu zaštite brine se 1750 vatrogasaca na području našeg grada. Djeluju kroz Javnu vatrogasnu postrojbu i 18 DVD-a.

Koliko su sisački vatrogasci dobro organizirani pokazali su za nedavnih poplava kada su dva tjedna zajedno sa stanovnicima poplavom ugroženih područja pokušali spasiti sve što se spasiti dalo. Osim tih intervencija vatrogasci su tijekom protekle godine i u prva četiri mjeseca na teren izlazili ukupno 1372 puta.

Kako izgleda jedna njihova intervencija Siščani mogu vidjeti sutra od 11 sati na raskrižju Ulice S. i A. Radića i Ulice I.K.Sakcinskog.

Vatrogasci će uz pomoć policije, hitne medicinske pomoći i vučne službe simulirati spašavanje ozlijeđenog vozača osobnog motornog vozila koji je u prometnoj  nesreći ostao prikliješten u vozilu. Nekoliko minuta iza nesreće na vozilu će nastati i manji požar.

U vježbi će biti prikazano korištenje, hidrauličnog alata za spašavanje iz motornog vozila, aparati za gašenje požara plinovitim sredstvom, te impulsna puška za gašenje požara vodenom maglom.

Cilj ove sutrašnje vježbe je pokazati vatrogasnu tehniku i uvježbanost kod intervencija u prometu, te koordinirani nastup vatrogasaca sa drugim žurnim službama.

Dodajmo kako će se sutra održati i 7. Vatrogasna karavana i to od Lonje pa sve do Grede odnosno Sela.