Sutra: potpisivanje sporazuma za most preko Odre i početak radova na Mostu Gromova

ibb

261020211635254747.jpeg

Sutra će biti potpisan sporazum između tvrtki Hrvatske Autoceste d.o.o. i Hrvatske ceste d.o.o., kojim će se osigurati izgradnja mosta preko rijeke Odre kod Siska i kružnog toka kao dijela buduće spojne ceste čvor „Sisak“-Sisak – javlja nam Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture.

Ukupna vrijednost projekta izgradnje mosta i kružnog toka iznosi 192 milijuna kuna (bez PDV-a), a potpis sporazuma nastavak je dogovora iz Zaključka Vlade Republike Hrvatske, usvojenog u veljači ove godine, kojim je usuglašeno da će navedene tvrtke sklopiti ugovor i definirati nadležnost u realizaciji, odnosno financiranju i izgradnji dionice autoceste Lekenik – Sisak i spojne ceste čvor „Sisak“ – Sisak.

Nakon potpisa ugovora, doznajemo u Ministarstvu, slijedi i uvođenje u posao izvođača radova na sanaciji Mosta Gromova u Sisku, koji je na istoj sjednici Vlade uvršten u godišnji Plan građenja i održavanja državnih cesta za 2017. godinu.
Za realizaciju ovog projekta na državnoj cesti D37, osigurana su sredstva u iznosu od 15 milijuna kuna, kojima će se sanirati nastala oštećenja na mostu.