Sutra na pješačkoj zoni 4. palačinka kup

imp

Palacinka Kup

Prilika da probate slasne, mekane i ukusne palačinke pruža vam se već sutra od 16 sati kada će se u Sisku, na pješačkoj zoni, održati 4. palačinka kup u organizaciji Srednja škola Viktorovac Sisak i uz potporu Sisačko-moslavačke županije.

 

Organizatori ističu kako će se u natjecateljskom dijelu pripremati klasične palačinke, a učenici škola pripremat će još i američke palačinke. Bit će ispečeno oko tisuću palačinki, a na degustaciju su dobrodošli svi.

Na palačinka kupu sudjeluje 9 škola, od kojih dvije iz Siska – domaćin SŠ Viktorovac te OŠ Braća Bobetko koja je pobijedila u konkurenciji osnovnih škola na Malom palačinka kupu. Osim sisačkih škola, natjecat će se još Srednja škola Zabok, Ugostiteljsko-turističko učilište, Trgovačko ugostiteljska škola Karlovac, Srednja Škola Topusko, Obrtničko-tehnička škola Slavonski Brod, SŠ August Šenoa Garešnica te Srednja škola Plitvička Jezera.

 

Za vrijeme pečenja palačinki, budući konobari pripremat će i bezalkoholne koktele koje će građani također moći degustirati. Učenici Srednje škole Viktorovac, koji se školuju i za zanimanje medicinske sestre i tehničari, mjerit će građanima tlak i kontrolirati razinu šećera u krvi.

 

U glazbenom dijelu programa nastupit će zborovi Osnovna škola Popovača i Osnovna škola Mate Lovraka Petrinja te učenici poprock škola.

 

 

 

Kako su se prošle godine radile savršene palačinke možete pogledati u video prilogu

 

najčitanije