Sutra kreće isplata jednokratne novčane pomoći umirovljenicima i korisnicima dječjeg doplatka

imp

marin piletić 2

Prilikom današnjeg boravka u Sisku, ministar rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike Marin Piletić najavio je da sutra kreću jednokratne novčane pomoći umirovljenicima i korisnicima dječjeg doplatka.

 

„Prve isplate su već proslijeđene, a do kraja godine imamo svi rok za isplatu. Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje sutra pušta sve isplate koje se tiču naših umirovljenika, njih gotovo 700 tisuća kao i korisnike dječjeg doplatka 123 tisuće korisnika i centri za socijalnu skrb 160 tisuća. Do kraja godine sve ove uplate trebale bi biti proslijeđene krajnjim korisnicima“, istaknuo je Piletić, podsjetivši kako je Vlada donijela paket vrijedan više od 700 milijuna kuna.

 

„Podsjetit ću da je Vlada na posljednjoj sjednici donijela paket vrijedan više od 700 milijuna kuna, da smo obuhvatili naše umirovljenike s nižim primanjima od 4360 kuna, to je treći puta ove godine intervencija i ruka podrške i jasni iskaz solidarnosti našim umirovljenicima, da smo kroz ovu Odluku obuhvatili sve korisnike naknada za ugroženog kupca energenta i korisnike socijalnog prava doplatka za pomoć i njegu, dakle 160 tisuća najugroženijih naših građana dobit će jednokratnu naknadu u iznosu od 1000 kuna. Uz to, Vlada je osigurala sredstva da svi koji će i ovaj Božić provesti u privremenom smještaju dobiti jednokratnu naknadu. Spomenuli smo da je to 2000 kuna po članu, maksimalno po obitelji 10 tisuća kuna“, rekao je Piletić.

najčitanije