Sudjelujte u predlaganju gradskog proračuna za 2020.godinu

mradenovic

261020211635229129.jpeg

Godina se bliži kraju, a time se bliži i vrijeme kada Grad Sisak mora usvojiti svoj godišnji financijski plan rada za iduću godinu. Siščani i ove godine mogu davati svoje prijedloge kroz aplikaciju ‘Moj gradski proračun’.

Siščani i ove godine mogu aktivno sudjelovati u kreiranju gradskog  proračuna za 2020.godinu. Aplikacija ‘Moj gradski proračun’ ponovno je aktivna. Iako zakon predviđa da o godišnjem financijskom planu odlučuje isključivo Gradsko vijeće Grada Siska, gradonačelnica Kristina Ikić Baniček istaknula je kako želi čuti i mišljenje građana o proračunu za sljedeću godinu te je pozvala sve građane da se uključe u ovu javnu raspravu.

Krajem 2016.godine Sisak je postao prvi grad u Hrvatskoj koji se na ovakav način otvorio prema svojim građanima te proračun učinio maksimalno dostupnim i transparentnim svim građanima, a aplikaciju je kreirala sisačka tvrtka Curious Cat.   U kreiranju gradske blagajne kroz aplikaciju ‘Moj proračun’ prošle je godine sudjelovalo  7000 Siščana, no samo je njih 569, napominje gradonačelnica, dalo konkretne prijedloge.

Realizacija novih projekata

”Ovom prilikom najavljujem kako nas i iduće godine očekuje realizacija nekoliko značajnijih projekata kao što su izgradnja prilazne ceste CRS – Zvonimirova ulica, izgradnja nove sportske dvorane na Zelenom brijegu, izgradnja reciklažnog dvorišta Sisak Novi, gradit ćemo bazen s toboganom u sklopu bazenskog kompleksa u Capragu, nastavit će se sve potrebne aktivnosti za izgradnju odgojno-obrazovnog kompleksa Galdovo, završit ćemo radove na rekonstrukciji atletske staze na Gradskom stadionu, a u funkciju ćemo staviti Centar kreativnih industrija. U sljedećoj godini uredit ćemo parkirališne površine na Trgu hrvatskih branitelja, nogostup u Rimskoj ulici, Perivoj Viktorovac, Šetalište Vladimira Nazora, izgradit ćemo multifunkcionalno igralište u Hrastelnici te nastaviti radove u Kući Striegl. Za većinu ovih projekata osigurana su EU sredstva ili sufinanciranje iz državnog proračuna”, poručila je gradonačelnica Kristina Ikić Baniček.

Na aplikaciji možete pronaći i općenite informacije o proračunu, pregled izvora sredstava kojima se gradski proračun puni te namjene i investicije u koje se troše proračunska sredstva.

Kakvi će biti prijedlozi za 2020.godinu, doznat ćemo na sjednici Gradskog vijeća na kojoj će se raspravljati o proračunu.

najčitanije