Sudjelujte u kreiranju proračuna za 2021.godinu

mradenovic

Siščani i ove godine mogu aktivno sudjelovati u kreiranju gradskog  proračuna za 2021.godinu.  Aplikacija Moj gradski proračun ponovno je dostupna  na web stranici Grada Siska. Iako zakon predviđa da o godišnjem financijskom planu odlučuje isključivo Gradsko vijeće Grada Siska, gradonačelnica Kristina Ikić Baniček istaknula je kako želi čuti i mišljenje građana o proračunu za sljedeću godinu te je pozvala sve građane da se uključe u ovu javnu raspravu.

Osigurana su, napominje gradonačelnica, znatna sredstva za važna investicijska ulaganja kao što su uređenje Šetališta Vladimira Nazora, nastavak uređenja Trga hrvatskih branitelja i Rimske ulice, uređenje parkirališta kod Grame, „park and ride“ parkiralište kod Zvonimirove za sve putnike vlakom ili autobusom te pojačano održavanje Tomislavove ulice. Osim toga postavit će se klik -flex podloga na igralište kod OŠ Viktorovac i OŠ Ribar, dječje igralište na Majmunjaku u cijelosti će se obnoviti, postavit će se nove autobusne nadstrešnice, a stadion Metalac dobit će nove tribine. Sljedeće godine očekuje nas završetak izgradnje sportske dvorane Zeleni brijeg i prilazne ceste CRS Zvonimirova te početak gradnje vatrogasnog doma DVD-a Topolovac, odgojno-obrazovnog kompleksa u Galdovu, uređenje nove zgrade gradske knjižnice na trgu Ljudevita Posavskog i rotora Starčevićeva- Gupčeva, a početkom iduće godine otvorit će se i Centar kreativnih industrija u središtu grada.

Nastavit će neki projekti koji imaju svoj dugogodišnji kontinuitet poput obnove fasada u središtu grada ili programa Sisački poduzetnik putem kojeg se našim obrtnicima i poduzetnicima osiguravaju najpovoljnija kreditna sredstva.

Predloženo je i povećanje da se povećaju uskrsnice za umirovljenike, ali i naknadu za novorođenu djecu s 3.000 na 3.500 kuna. Uz to, planira se i uvođenje jedne novosti, a to je đački džeparac koji će dobiti svako sisačko dijete i mladi Siščani, u sisačkim osnovnim i srednjim školama, navedeno je na internetskoj stranici Grada Siska.

Kakvi će biti prijedlozi za 2021., doznat ćemo na sjednici Gradskog vijeća na kojoj će se raspravljati o Proračunu. Aplikacija je dostupna na poveznici.

najčitanije