Sudjelujte u kreiranju gradskog proračuna za 2018.godinu

imp

Približavanjem kraja godine bliži se vrijeme kada Grad Sisak mora usvojiti svoj godišnji financijski plan rada za iduću godinu. U kreiranju Proračuna gradske vlasti traže vašu pomoć. I to preko aplikacije Moj gradski proračun, kojom građani mogu aktivno sudjelovati u kreiranju Proračuna Grada Siska za 2018. godinu.
Od preko 250 milijuna kuna koje u proračunu treba raspodijeliti, velika većina sredstava vezana je za zakonske obveze i strogo namjenska sredstva o kojima Grad zapravo ni ne odlučuje, a još veći iznos nužan je za normalno funkcioniranje službi i usluga na koje smo navikli i bez kojih više ne bi mogli funkcionirati, pa su stoga ti troškovi fiksni i neupitni.
„Bez obzira na to postoji dosta stavki, kao i projekata koje jednim klikom možete „ugasiti“ da mi date do znanja što je po vama prioritet, a što smatrate da nije korisno ulaganje za grad i sve njegove građane. Svako vaše mišljenje bit će vrijedan doprinos konačnom proračunu Siska za 2018. godinu i zato vas molim da uložite trud i izdvojite vrijeme da kažete što mislite“ – rekla je gradonačelnica Kristina Ikić Baniček.
Svi zainteresirani mogu sudjelovati u kreiranju proračuna Grada Siska putem ove aplikacije do 29. studenoga 2017. godine.
Više informacija o tome možete pronaći ovdje.

najčitanije