Sudbina ravnatelja sisačke bolnice znat će se idući tjedan

imp

Bolnica Sisak 1

Optužni prijedlog i smjene u sisačkoj bolnici – epilog su nedavnog slučaja na hitnom prijemu kada su dvije pacijentice smještene na isti ležaj.

 

Nakon što je zdravstvena inspekcija obavila izvide u Općoj bolnici Sisak i Zavodu za hitnu medicinu SMŽ podignut je optužni prijedlog prema Prekršajnom sudu u Sisku protiv odgovorne osobe Opće bolnice Sisak, ravnatelja dr. Tomislava Dujmenovića, i same zdravstvene ustanove zbog kršenja Zakona o zaštiti prava pacijenata, izvijestili su iz Ministarstva zdravstva.
Također, o svemu je obaviješteno i Upravno vijeće OB Sisak koje će o utvrđenom nalazu zdravstveno – inspekcijskog nadzora poduzeti eventualne mjere sukladno svojim ovlastima.

 

O sudbini ravnatelja bolnice dr. Tomislava Dujmenovića odlučit će idući tjedan Upravno vijeće, rekao je danas komentirajući ovaj slučaj župan Ivan Celjak.

Dopustite mi da se prvo ispričam obitelji pacijentica koje su bile smještene na isti krevet jer je na taj način narušeno dostojanstvo pacijentica. Sisačko – moslavačka županija je odmah po saznanju za taj događaj zatražila žurno očitovanje OB dr. Ivo Pedišić. Tim očitovanjem nismo bili zadovoljni jer se nije išlo u uzrok tog događaja već u opravdavanje posljedice. Smatrali smo da je narušeno dostojanstvo pacijentica i smatramo da je u našoj bolnici potrebno kvalitetnije organizirati rad bez obzira na izazove. Što se tiče ravnatelja o tome odlučuje Upravno vijeće idući tjedan. Na temelju svih utvrđenih činjenica i okolnosti Upravno vijeće će odlučivati o eventualnoj odgovornosti pojedinaca i stupnju odgovornosti.“, rekao je župan.

 

 

Dadajmo, kako je u međuvremenu zaprimljena obavijest ravnatelja Opće bolnice Sisak Tomislava Dujmenovića o naknadno poduzetim mjerama: razriješen je dužnosti voditelj Objedinjenog hitnog bolničkog prijema (OHBP), a predloženo je i da se izreče mjera medicinskoj sestri koja na trijaži navedenog dana, unatoč dostupnosti kapaciteta, smjestila je obje pacijentice na isti ležaj.

 

Ministar zdravstva Vili Beroš rekao je, komentirajući slučaj sisačke bolnice za Media servis, da nije bilo kapaciteta na OHBP-u, ali jest na drugim odjelima.
„Riječ je o organizaciji rada i ono što sada prepoznajem ravnatelj je razriješio voditelja dužnosti šefa OHBP-a. Znači prepoznao je nečiju krivicu i postupa. To je ono što ja želim, da se sankcioniraju počinitelji i da se spriječi takvo postupanje u budućnosti.“, rekao je ministar Beroš.

najčitanije