Street workout vježbalište u Novom selu

imp

Od danas za mještane Novoselske ulice, pogotovo onu mlađu populciju, više nema izgovora kada je vježbanje u pitanju. Kod društvenog i vatrogasnog doma otvoreno je Street workout vježbalište.
Napravljeno na inicijativu glupe mladih mještana. Željeli smo prostor iskoristiti za nešto kvalitetno, kaže Dino Kovač jedan od inicijatora, a kako se dosta nas bavi vježbanjem ideja je došla sama od sebe. „Street work zajednica, koja okuplja veliki broj mladih u Sisku, sve se više povećava i došli smo na ideju s obzirom da imamo odlične vježbače i vrhunske talente da nam treba prostor. Za realizaciju smo trebali pomoć i obratili smo se gradonačelnici.“, rekao je Kovač.
Street workout trening je prilagodljiv svima, a najbolje je što sami odabirete kakve vježbe želite raditi i koji dio tijela jačati. Ako imate slabu fizičku spremu, ovo je odličan način da steknete naviku treniranja i dođete do što bolje izvedbe i tehnike.

street workout 4 street workout 3 street workout 2
Njihova Street workout zajednica za sada broji deset, napominje Dino, ozbiljnih vježbača i više od 60 rekeativaca, a oni koji se bave natjecanjem treniraju i do dva puta dnevno. Kaže tako Dino otkrivajući nam kako se natječe u juniorskoj konkurenciji.
Od inicijative pa do realizacije ovog projekta nije prošlo puno vremena, a ono što je specifično je, priča nam gradonačelnica Kristina Ikić Baniček, da je sve počelo preko jedne poruke na Facebooku.
„Drago mi je da se tijekom ovih pet godina mog mandata ljudi osjećaju dovoljno slobodno da me mogu kontaktirati i putem društvenih mreža. Jedna poruka na facebooku i dopisivanje rezultiralo je time da danas djeca koja se bave street workoutom imaju svoj teren. Prepoznala sam njihovu ozbiljnost i želju te smo u suradnji s Komunalcem vrlo brzo ideju i realizirali. Ovo je dobra priča i sve ovakve ili slične inicijative uvijek su dobrodošle i uvijek volimo napraviti pravu stvar tamo gdje je to i potrebno.“, rekla je gradonačelnica.
Vrijednost igrališta je 35 tisuća kuna, a mlađa populacija ali i ona malo starija sada ima mjesto na kojem se može besplatno razgibati. Vježbati može svatko, dobne granice nema ističe Dino Kovač, bitno je da vam se pokaže kako raditi na pravi način.
Ovakav oblik treninga mnogo je zabavniji i ugodniji od trčanja na spravi u zatvorenom prostoru. Street workout svojevrsna je kombinacija gimnastike i akrobatike. Temeljne su vježbe sklekovi, čučnjevi, zgibovi, propadanja i penjanja, koje se zatim nadograđuju i povezuju do pravih malih akrobacija. Kako bi se došlo do toga, treba imati izuzetnu snagu, a vježbači se mogu pohvaliti savršeno definiranim tijelom. Ok, nema odmah „pločica“……

najčitanije