„Štetni ugovori i kako se zaštititi“ – tribina u sisačkom Domu umirovljenika

imp

U Domu za starije i nemoćne osobe Sisak u četvrtak, 16.ožujka,  od 9,30 do 11 sati održat će se predavanje „Štetni ugovori i kako se zaštititi“.

O načinim preveniranja potpisivanja štetnih ugovora, ali i načinima rješavanja sporova nastalih potpisivanjem istih govorit će pravnice Mirela Cuculić , Milica Nenadović Timarac i Josipa Kovačević.

„Osobe treće životne dobi su često žrtve raznih štetnih ugovora. Ugovori o dosmrtnom i doživotnom uzdržavanju, smještaj starijih osoba ‘na crno’, ugovori s teleoperaterima, ugovori za kredite, ugovori s opskrbljivačima električne energije samo su dio opasnosti koje prijete ovoj populaciji. Upravo se ovom Tribinom želi informirati što veći broj starijih osoba o tome kako mogu spriječiti potpisivanja ugovora ovakvog tipa”, poručili su organizatori tribine  Agencije lokalne demokracije Sisak.

Javna tribina se održava u sklopu projekta „Trenutak sa mnom – Uključujem se jer sam informiran(a)“ kojeg provodi Centra za civilne inicijative iz Zagreba u partnerstvu s Agencijom lokalne demokracije Sisak i Savezom za pravedno društvo iz Bjelovara. Projekt financiraju Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku i Centar  za civilne inicijative.

najčitanije