Stadion Metalac do kraja godine u novom ruhu

imp

Akcija Lajkam Sisak započela je u petak, 3.svibnja, na stadionu Metalac u sisačkom Capragu. Projekt je to koji kroz niz malih komunalnih, edukativnih i sportskih akcija a s ciljem poticanja aktivnog sudjelovanja građana u životu grada, radi na promicanju kvalitete života u Sisku.
Lokacija stadiona Metalac ne čudi za prvi odabir ovogodišnje akcije s obzirom da Sisak u 2019.godini nosi titulu Europskog grada sporta, a ovaj se objekt od veljače ove godine nalazi i vlasništvu grada.
Time je i službeno završila agonija dva sisačka sportska kluba, NK Metalac i Ragbi kluba Sisak koji su do sada morali plaćati visoku cijenu najma za korištenje ovog zapuštenog objekta kojeg Grad Sisak planira dodatno i urediti.
Akcijom Lajkam Sisak započelo je kaže gradonačelnica Kristina Ikić Baniček i njegovo uređenje. „Započeli smo s grubim radovima koje je Komunalac stručno odradio. Prije svega sanacija atletske staze koja je dugi niz godina bila zaboravljena i zakorovljena i sada je u funkciji. Krenuli smo sa sanacijom krova na svlačionicama. Ostaje nam još kompletno uklanjanje ograde, tribine te postavljanje novih tribina. Postavit ćemo nove klupe za igrače i suce te je potrebno u potpunosti sanirati unutrašnjost svlačionica.“, rekla je gradonačelnica.
U prostor koji je Grad kupio za pola milijuna kuna nije ulagano od početka devedesetih, a stvari će se ubrzo promijeniti jer će, najavljuje Ikić Baniček, stadion Metalac do kraja godine zasjati u potpuno novom ruhu. „Očekujem da Metalac u punom sjaju zasjaji do kraja ove godine. Znači iskoristit ćemo maksimalno ove ljetne mjesece za radove. U pregovorima smo s izvođačima i potencijalnim donatorima. Želimo cijelu financijsku kontrukciju završiti ove godine i da sljedeća sezona krene na najbolji mogući način“.
Dodajmo da nas ovaj petak, 10.svibnja, čeka nova akcija projekta Lajkam Sisak u kojoj ćemo provjeriti novouređeno sportsko igralište kraj OŠ I.Kukuljevića.
Inače ovogodišnji Lajkam Siska je kao što smo rekli u znaku sporta pa će i akcije biti usmjerene prema uređenju sportskih terena i prostora, te promociji sisačkih sportskih udruga i klubova.

najčitanije