Sredstva za rad asistenata u vrtiću osigurat će Grad Sisak

ibb

261020211635271308.jpeg

U Dječjem vrtiću Sisak Novi tijekom prošlog mjeseca raspisan je i proveden natječaj za obavljanje poslova asistenata u nastavi u okviru mjere zapošljavanja Mladi za mlade Hrvatskog zavoda za zapošljavanje. Odabrane su tri osobe koje su trebale nastaviti pomagati djeci s teškoćama u razvoju u tom vrtiću, no neće moći započeti s radom u dogledno vrijeme. Kako još uvijek nije donesen državni proračun, nije poznato ni koliko će sredstava biti na raspolaganju za pojedinu mjeru kojom se potiče zapošljavanje.
‘Unatoč problemima s donošenjem proračuna, djeca s teškoćama u razvoju u Dječjem vrtiću Sisak Novi neće ostati bez asistenata. Djeci s teškoćama prijeko je potrebna pomoć svaki dan i ona ne mogu čekati, jer to ima loše posljedice za njihov razvoj. Djeca će dobiti asistente na vrijeme, a potrebna sredstva za rad asistenata će se osigurati iz gradskog proračuna’, kaže gradonačelnica Kristina Ikić Baniček.
Inače, Dječji vrtić Sisak Novi pohađa 11-tero djece s teškoćama u razvoju. S njima je do sada radilo 8 asistenata, od kojih je trojici isteklo zapošljavanje na određeno vrijeme, pa je bio proveden i spomenuti natječaj.

najčitanije