Središnji paviljon gotov do kraja ožujka

imp

Središnji paviljon sisačke bolnice trebao bi biti završen do kraja ožujka. Rekao je to gostujući u programu Radio Siska ravnatelj Opće bolnice dr. Tomislav Dujmenović. „Svi radovi su već gotovi, znači unutra su svi radovi završeni. Ostali su samo oni oko bolnice i spojevi s kirurgijom i internom. Potrebno je i staru zgradu, odnosno Odjel hemodijalize srušiti i premjestiti ga u novi zgrade.“
Nakon završetka svih radova mora se obaviti još tehnički pregled, tu je inspekcija Ministarstva zdravstva i na kraju uporabna dozvola. Vjerujemo, kaže ravnatelj, da će prvi pacijenti biti primljeni u svibnju.

bolnica paviljon 9 bolnica paviljon 8 bolnica paviljon 7 bolnica paviljon 6
Podsjetio je i što će sve paviljon sadržavati. „Izgradnja objekta Središnjeg paviljona najveću dobit donijet će pacijentima. Ova zgrada ima podrum, pet katova i gotovo 9000 četvornih metara neto bolničkog prostora: podrum u kojem će biti smještena hemodijaliza, prizemlje u kojem će biti smješten objedinjeni hitni bolnički prijem, prvi kat na kojem će biti smješten laboratorij, na drugom katu će se nalaziti sve ambulante (gastroskopija, kolonskopija, ergometrija, UZV srca, sve internističke i neurološke ambulante),na trećem i četvrtom katu bit će prostori dnevnih bolnica i na petom katu tehnički blok.”, rekao je ravnatelj sisačke bolnice dr. Tomislav Dujmenović.

bolnica paviljon 5 bolnica paviljon 4 bolnica paviljon 3 bolnica paviljon 2
Projekt Rekonstrukcija bolničkog kompleksa, odnosno izgradnja Središnjeg paviljona i uspostava Objedinjenog hitnog bolničkog prijema je, zajedno s opremom, u vrijednosti oko 170 milijuna kuna značajno će doprinijeti poboljšanju uvjeta zbrinjavanja hitnih bolesnika, odnosno njihov prijam i obradu ali i rad djelatnika i medicinskog osoblja u bolnici.

najčitanije