Sportski praznici u sisačkim osnovnim školama

imp

Sportski Praznici Smž

Od ponedjeljka 26.lipnja, ponovno kreću sportski praznici u školama diljem Hrvatske, pa tako i u našim sisačkim osnovnim školama.

sportski praznici 2

Sportski praznici besplatan su ljetni sportski program koji se u 2023. godini provodi na preko 80 lokacija u Hrvatskoj. Projekt se provodi uz punu podršku Ministarstva turizma i sporta u suradnji sa županijskim školskim sportskim savezima i školskim sportskim savezom grada Zagreba.

 

Cilj je projekta uključivanje što većeg broja djece u organizirani oblik tjelesne aktivnosti. Sudjelovanje u programu koji bi se provodio na otvorenom prostoru, pod stručnim vodstvom kineziologa, omogućit će učenicima dodatno kvalitetno programirano vrijeme i nakon završetka redovite nastave.

sportski praznici

Pilot-projekt proveden je 2021. godine kao odgovor na epidemiološku situaciju u RH i svijetu koja je uvelike ograničila mogućnost rekreacije i bavljenja sportom za djecu.

Shvaćajući koliko je za djecu ključno da se redovito i sustavno bave sportom, Hrvatski školski sportski savez htio je stvoriti prostor i uvjete za ljetne sportske aktivnosti te okupiti kineziologe hrvatskih škola u stvaranje programa i provođenju tih aktivnosti.

 

 

S preko 11 tisuća djece koja su sudjelovala u 2021. godini i 138 voditelja programa, projekt je uspješno zaživio i proširuje se u 2022. godini, kada je sudjelovalo 13 500 djece i 175 voditelja.
Program je u potpunosti besplatan za sve učenike. Svaki će učenik koji pristupi programu dobiti majicu, a svakog dana za učenike je organiziran obrok i voda.

sportski praznici smž

S područja Sisačko – moslavačke županije u ovom projektu sudjeluju OŠ 22.lipnja, OŠ Viktorovac, OŠ Braća Ribar, OŠ Glina, OŠ Vladimira Vidrića Kutina, OŠ Novska, OŠ Dvor, OŠ Rajić, OŠ Zorka Sever Popovača i OŠ Josipa Kozarca Lipovljani.

 

Sportski praznici održat će se u četiri termina:
26. – 30.lipnja, 3. – 7.srpnja, 10. – 14. srpnja i 17. – 21. srpnja.

 

 

Cijeli popis škola koje ove godine sudjeluju u projektu pronađite OVDJE.

Klikom na PRIJAVA možete saznati kako prijaviti svoje dijete.

najčitanije