Sportske igre mladih u Sisku

ibb

Turneja radosti Plazma Sportskih igara mladih u Sisak stiže u petak, 18. svibnja na Gradski stadion Segesta. Program počinje u 11 sati zajedničkim paljenjem plamena Turneje radosti koji će zapaliti predstavnici Grada Siska i Plazma Sportskih Igara mladih.

U sportskom dijelu programa sudjelovat će djeca iz osnovnih škola s područja Siska i okolice koja će se natjecati u turnirima u graničaru i utrci na 60 metara. Pobjednici će se plasirati na državnu zavšnicu Plazma sportskih igara mladih koja će se održati u krajem lipnja.

U sklopu Sportskih igara mladih održavat će se i informativno – edukativni korneri za djecu i mlade velike nacionalne preventivne kampanje ”Zajedno više možemo – u akciji s policijom”  u kojem će se  provoditi  aktivnosti Ministarstva unutarnjih poslova. Osnovnoškolci će moći naučiti sve o ponašanju u prometu, isprobati simulatore, dobiti edukaciju iz krim policije i obići policijska vozila i motore.

Coca- Cola kutak biti će orijentiran na nogometnu tematiku i nuditi okrjepu, a kako bi se podigla ekološka svijest sudionika, u tom će se kutku sve bočice sokova i vode prikupljati za recikliranje.

Plazma Sportske igre mladih, sportsko-edukativni projekt za djecu i mlade održat će se po 22. put i to u kontinuitetu od 1996. godine. U središtu svih proteklih godina djelovanja Plazma Sportskih igara mladih su osnovnoškolci i srednjoškolci. Cilj im je da kroz druženje i sport promiču zdrav pristup životu i pozitivne socijalne vrijednosti kao alternativu svim negativnim čimbenicima današnjice. Plazma Sportske igre mladih su najmasovnija amaterska sportska manifestacija u Europi koja pruža priliku djeci osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta da potpuno besplatno od ožujka do kolovoza sudjeluju u vrhunsko organiziranim natjecanjima u 10 sportova (mali nogomet, ulična košarka, rukomet, odbojka, tenis, stolni tenis, odbojka na pijesku, šah, graničar i atletika). Igre se trenutno održavaju u 3 zemlje – Hrvatska, Bosna i Hercegovina i Srbija, s namjerom širenja u još veći broj zemalja. U proteklih 21 godinu Sportske igre mladih okupile su preko 1.200.000 djece i mladih.

najčitanije