Sportske igre mladih okupile 550 osnovnoškolaca

st

Za sjajan početak sisačkih Sportskih igara mladih, koje su danas u Brezovici okupile oko 550 osnovnoškolaca iz većine sisačkih škola, pobrinuli su se upravo mali natjecatelji – decibeli izmjereni aplikacijom na pametnom telefonu pokazali su da je sisački vrisak najjači na dosadašnjoj Turneji radosti Sportskih igara mladih koja će obuhvatiti 14 gradova u cijeloj Hrvatskoj.
Kiša je ekipi malo pokvarila račune, no u rekordnom roku događaj je sa Segestinog stadiona prebačena u dvoranu Brezovica, gdje su održana natjecanja u graničaru i utrkivanju na 60 metara. Natjecanje u malom nogometu ipak će pričekati ljepše vrijeme, ali i bez njega sjajna atmosfera ono je što će klinci dugo pamtiti.
‘Bitno je da se djeca bave sportom i druže, ovo nije samo sport već i druženje, jedan drugi način života’, rekla je Karolina Čutuk, ravnateljica OŠ Braća Bobetko koji su igrom slučaja postali domaćini natjecanja.
‘Drago mi je da su Sportske igre mladih već četvrtu godinu zaredom došle do Siska. Želim zahvaliti svima, pogotovo djeci na sudjelovanju, ovo je prilika za kvalitetno provođenje vremena s kolegama i učiteljima. Veselim se njihovim rezultatima i dobrom uspjehu na državnom natjecanju’, rekao je Marko Krička, dogradonačelnik i predsjednik Zajednice sportskih udruga grada Siska.
Sportske igre mladih djeci i mladima u svim županijama širom Hrvatske pružaju mogućnost besplatnog sudjelovanja na natjecanjima, a najuspješnijim pojedincima i ekipama osigurano je besplatno mini ljetovanje u sa sudjelovanjem na završnici u Splitu. Izvanredna ideja o sportu i zabavi počela se širiti i na susjedne zemalje. Program manifestacije dugoročno je vezan i uz promotivno-edukativnu akciju “Živimo život bez droge, jer droga oduzima život”.
Sportske igre mladih promiču način života čiji su temelji razumijevanje, prijateljstvo, solidarnost i fair-play, alternativu svim mogućim negativnim čimbenicima današnjice koji se na izrazit način reflektiraju na populaciji djece i mladeži.

najčitanije