Sportaši godine su Ema Šarar i Krešimir Majdandžić

ibb

Na svečanoj dodjeli godišnjih nagrada najuspješnijim gradskim sportašima, sportašicom godine grada Siska za 2016.godinu proglašena je Ema Šarar iz Plivačkog kluba Sisak Janaf, a sportašem godine Krešimir Majdandžić iz Sportskog gimnastičkog kluba Sokol.
ema šarar krešimir majdandžić
Najboljom muškom ekipom proglašen je Hrvački klub Sisak, najbolja ženska ekipa je Šahovsko društvo Sisak, a najuspješniji trener Goran Plavec iz Hrvačkog kluba Sisak. U kategoriji najboljeg mladog sportaša laureat je sisački hrvač Pavel Puklavec.
Godišnje nagrade dodijeljene su i sisačkim mladim nadama, a to su: Petra Randić iz Šahovskog društva Sisak, Nikolina Golomboš iz Karate kluba Tigar, plivačica Sisak Janafa Nika Pancirov, gimnastičar kluba Sokol Borna Matić, Juraj Kukić iz Kickboxing kluba Croatia i sisački hrvač Luka Malobabić.
Najuspješnija školska sportska društva imaju Osnovna škola Braća Ribar i Gimnazija Sisak.
Na svečanosti su dodijeljena i priznanja klubovima koji su prošle godine slavili jubilarne obljetnice: HNK Segesti za 110. godišnjicu postojanja kluba, NK Metalcu za 70 godina i Kuglačkom klubu Jedinstvo za 60. godišnjicu djelovanja. A Josip Mrgan, Zdravko Balač i Vesna Vrbanac dobili su nagrade za dostignuća u razvoju sporta grada Siska.

najčitanije