Sponzorstvom INA-e do nove opreme za sportsku dvoranu OŠ 22. lipnja

st

Učenici OŠ 22. lipnja imaju nove sprave u školskoj dvorani, što znači i nove mogućnosti za provođenje nastavnog programa Tjelesne i zdravstvene kulture, ali i izvannastavnih aktivnosti. Švedske klupe, švedski sanduci i višenamjenske strunjače su nastavna i sportska pomagala koja škola sama ne bi mogla financirati, ali stigla su u školsku dvoranu zahvaljujući sponzorstvu INA-e.
‘Uvijek smo zahvalni onome tko prepozna naše potrebe, a u školama potreba ima uvijek. U školskim dvoranama ima sprava koje su istrošene i koje se zbog sigurnosti djece trebaju obnavljati. Važno je i usmjeravati djecu prema sportskom životu kako bi danas sutra bili zdravi odrasli ljudi’, rekla je ravnateljica OŠ 22. lipnja, Azra Rađenović.
Gotovo 70% učenika škole, nastavlja ravnateljica, bavi se nekim oblikom tjelesne i zdravstvene kulture, što sponzorstvu INA-e daje još veći značaj.

ina škola

‘Uvijek nam je zadovoljstvo uključiti se u projekte koji su za dobrobit građana zajednicu u kojoj djelujemo. Mi smo već desetljećima u Sisku i trudimo se sudjelovati u svim projektima od značaja za društvenu zajednicu, a posebno nas zanimaju programi vezani uz obrazovanje i sport, pogotovo kod najmlađih. Zato smo vrlo često prisutni u osnovnim školama sa sponzorstvima, bilo da njima omogućujemo djeci odlazak na natjecanja iz matematike i ostalih predmeta ili na sportska natjecanja, bilo da se radi o opremanju sportskih dvorana. To nam je posebno zadovoljstvo’, rekao je Damir Butković, direktor Rafinerije nafte Sisak, dodajući kako je INA ponosna na uvijek prisutnu društvenu odgovornost unutar tvrtke.
‘Iznimno smo ponosni na naše volontere koji su aktivni u cijeloj Hrvatskoj. Nedavno smo bili u osnovnoj školi u Župiću, uređivali smo dvoranu u OŠ Mato Lovrak u Petrinji, zatim dječja igrališta po Sisku i takve projekte ćemo uvijek podržati’, kaže Butković.
Nove sportske sprave u dvorani OŠ 22. lipnja prvi su isprobali gimnastičari Gimnastičkog kluba Sisak i učenici škole kroz demonstracijski sat Tjelesne i zdravstvene kulture.

najčitanije