Spomenik poginulim braniteljima Hrastelnice

imp

261020211635276558.jpeg

Povodom Dana branitelja grada Siska, koji se obilježava 3.rujna kao podsjetnik da je tog dana 1991. godine Hrvatska vojska preuzela vojarnu Barutana, u Hrastelnici je otkriven Spomenik poginulim i umrlim hrvatskim braniteljima u Domovinskom ratu s područja Hrastelnice.
„Postavljanje spomenika u planu je od 2011.godine i drago mi je da danas imamo spomenik na naše suseljane koji su život dali za Republiku Hrvatsku“ – istaknula je prilikom otkrivanja spomen obilježja predsjednica MO Hrastelnica Valentina Klarić Obranović.
Otkrivajući spomenik sisačka gradonačelnica Kristina Ikić Baniček je istaknula kako su oni važni zbog mladih generacija koje dolaze „Važno je zbog generacija koje se ne sjećaju toga, koji ne znaju koju su težinu njihovi očevi i majke podnijeli na svojim leđima. Bitno je da znaju koja je to količina požrtvovnosti bila u tim mladima ljudima. Otišli su nespremni jer nisu znali kuda idu i što ih čeka, jedino što su znali je da žele obraniti Hrvatsku. Zato je važno da u svakom mjestu stoji spomen obilježje kao podsjetnik na Domovinski rat.“ – rekla je gradonačelnica.
Podno spomen obilježja vijence su položili i svijeće zapalili roditelji poginulih i umrlih branitelja iz Hrastelnice, izaslanstvo Udruge roditelja poginulih branitelja grada Siska, gradsko i županijsko izaslanstvo, predstavnici MO Hrastelnica, Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata grada Siska, predstavnici političkih stranaka i brojni mještani.

najčitanije