Socijalna i humanitarna pomoć obiteljima i osobama koje žive u siromaštvu

imp

Sisačka Biskupija Carita

Caritas Sisačke biskupije, uz financijsku podršku Hrvatskog Caritasa, već šest mjeseci uspješno provodi projekt pod nazivom „Socijalna i humanitarna pomoć obiteljima s djecom i starim i nemoćnim osobama koje žive u siromaštvu“.

 

Projekt je pokrenut 1. siječnja 2024. godine i trajat će ukupno godinu dana, pružajući prijeko potrebnu pomoć najranjivijim članovima društva.

 

Glavni cilj projekta je razviti dodatne i inovativne socijalne usluge za obitelji, djecu te starije i nemoćne osobe. Kroz ove usluge želi se doprinijeti otklanjanju uzroka siromaštva i povećati mogućnosti za izlazak iz socijalne isključenosti.

 

Putem projekta pridonosi se i smanjenju siromaštva te poboljšanju kvalitete života obitelji, djece i starih, nemoćnih i napuštenih osoba kroz nekoliko točaka fokusa. To je prije svega pružanje psihosocijalne pomoći i program podrške obiteljima u različitim situacijama rizika za odgoj djece putem savjetovanja praćenja i podrške. Zatim tu je program socijalnog uključivanja u obliku raznih edukativnih radionica za obitelji u siromaštvu te na kraju pružanje materijalne pomoći starim, nemoćnim i napuštenim osobama u obliku dostave toplih obroka.

 

Projektom je obuhvaćeno 40 obitelji, što uključuje otprilike 140 osoba, uključujući djecu, te 50 starih i nemoćnih osoba kojima se svakodnevno dostavljaju topli obroci.

najčitanije