'Soba čuda' otvara se 2. prosinca

ibb

261020211635264106.jpeg

I službeno je potvrđen datum otvorenja prostora za senzornu integraciju djece s teškoćama u razvoju u Sisku.
Soba čuda otvara se 2. prosinca – doznajemo od Aleksandre Milković, izvršne direktorice Udruge osoba s invaliditetom Sisačko-moslavačke županije:
”Ono što je prije dvije godine izgledalo financijski i tehnički teško izvedivo, privodi se kraju. I za sve skeptike koji možda nisu mislili da ćemo to uspjeti, danas mogu javno reći da se Soba čuda u Sisku otvara 2. prosinca, dakle dan uoči obilježavanja Međunarodnog dana osoba s invaliditetom. Mi ćemo ga obilježiti na najbolji mogući način, otvorenje Sobe čuda u Sisku.”, otkriva nam Aleksandra Milković, napominjući kako je u realizaciji projekta veliku ulogu odigrala cijela zajednica: od gradske uprave kao najvećeg donatora, do niza institucija, ustanova i udruga koje su svojim donacijama ali i organizacijama humanitarnih akcijama u financiranje projekta uključile i građanstvo.

mali urbani trg

O potrebi otvorenja Sobe čuda u Sisku svjedoče prvenstveno iskustva roditelja djece s poteškoćama u razvoju, koji su do sada na terapije morali putovati u Zagreb, što je i fizički, i vremenski i financijski bilo prilično iscrpljujuće: ”Znači, treba vam sat, sat i pol da dođete do Zagreba, na terapiju koja traje 45 minuta. Terapija košta 100 kuna. Osim troškova vremena i novca, problem je i u tome što se uglavnom radi o djeci s poteškoćama iz spektra autizma i sa sličnim dijagnozama, koja nakon puta ne mogu biti skoncentrirana i odraditi terapiju kako treba. Tako da je otvorenje ovakvog prostora u Sisku bilo nužno.”, pojašnjava direktorica Udruge.

Soba čuda, smještena u Frankopanskoj ulici na nedavno izgrađenom ‘malom urbanom trgu’, prostor je opremljen velikom količinom rekvizita i pomagala koji se koriste u terapiji senzorne integracije djece s teškoćama u razvoju: ljuljačkama, bazenom s lopticama, ogledalima i drugim detaljima koji se koriste u takvoj terapiji.
Kako bi Soba čuda dočekala otvorenje potpuno spremna, Udruga osoba s invaliditetom odlučila je organizirati i završnu akciju čišćenja i ‘glancanja’ prostora, koja će se održati 4,5 i 6. studenog, na koju su svi dobrodošli.

najčitanije