Smart parking Sisak: pokazivači slobodnih mjesta i web shop za parkirne karte

ibb

Rimska ulica i Trg bana Jelačića imat će ‘pametni’ parking. Komunalac Sisak ovih je dana krenuo s ugradnjom parkirnih senzora u sklopu novog projekta pod nazivom Smart parking Sisak: ”Svrha je ovog sustava da se prilikom dolaska na raskrižje Rimske i Kukuljevićeve ulice na displayu očita broj slobodnih parkirnih mjesta do Starog mosta, tako da ljudi u potrazi za parkingom, ukoliko slobodnih mjesta nema, ne moraju raditi krug po Vrbini nego mogu odmah skrenuti u Kukuljevićevu i parkirati se negdje drugdje”, pojašnjava direktor Komunalca Sisak Goran Groš te napominje da će sustav biti povezan i s mobilnom aplikacijom koja će korisnicima pametnih telefona omogućiti uvid ne samo u broj slobodnih mjesta nego i u njihovu točnu lokaciju.
Osim poboljšanja usluge parkiranja na ovaj način, Komunalac uvodi i online kupnju parkirnih karata: ”Uskoro uvodimo web shop preko kojeg će naši korisnici moći kupovati sve vrste parkirnih karata iz udobnosti svog doma, tako da više neće morati ići na mjesto ureda za naplatu karata, a podsjećam da smo s ciljem poboljšanja usluge te uštede i vremena i novca već uveli prodaju parkirnih karata na svim prodajnim mjestima Tiska – dovoljno je samo reći registarsku oznaku vozila i izdaje se karta za zonu u kojoj je parkirano. Prednost ovoga je što se tako kupljena karta ne mora nositi na vozilo i istaknuti na vjetrobransko staklo, nego ona odmah ulazi u sustav. A osim toga, ne zaračunavaju se oni dodatni troškovi operatera kao u slučaju plaćanja sms-om”, pojašnjava Groš.
Projekt Smart parking Sisak, koji uz web shop za parkirne karte uključuje pokazivače slobodnih mjesta u Rimskoj ulici i na Trgu bana Jelačića uskoro će biti završen, a daljnji plan Komunalca Sisak je, kaže Groš, da sva parkirališta pod naplatom na području Siska u budućnosti budu pokrivena ovakvim sustavom.

najčitanije