Skok u znanost uz limunov sok, pastele, robomiša i semafor

ibb

[justified_image_grid preset=10 lightbox=prettyphoto orderby=title_asc limit=3 ng_gallery=13 ng_count=no ng_description=no]

U sklopu programa “Skok u znanost”, u organizaciji Narodne knjižnice i čitaonice Vlado Gotovac Sisak, ovoga su tjedna u Dječjem odjelu knjižnice održane prezentacije izvannastavnih aktivnosti: kemije i robotike.

Učenice Srednje škole Viktorovac Gloria Valičević i Antonija Adamović, s profesoricom Angelinom Adamović, predstavile su se radionicama “Igrom do kemije” i “Školski laboratorij slave”, u kojima su posjetiteljima prezentirale zanimljive i neobične pokuse kojima su pokazale što se sve može otkriti pomoću limunova soka, kupusa i pastela.
Osnovna škola ” Braća Bobetko” prezentirala je robotiku. Predavanje svoje mentorice Jasminke Gerin, učenici 6. razreda Josip Crneković, Dino Terman i Manuel Flegarić popratili su demonstracijom zadanih radnji poput simulacije semafora, “robomiša” i robotskih kolica. Inače, ovi učenici iza sebe imaju važan nastup pod pokroviteljstvom Hrvatskog robotičkog saveza na Roboligi i Roboalkaru gdje je Josip Crneković osvojio 1. mjesto, a Manuel Flegarić 3. mjesto, dok su u kategoriji Rescue A Primary osvojili visoko 14. mjesto u konkurenciji od 33 ekipe.

najčitanije