Skok u znanost u sisačkoj knjižnici

ibb

Narodna knjižnica i čitaonica Vlado Gotovac Sisak petu godinu za redom organizira projekt ”Skok u znanost”. Cilj je projekta popularizirati znanost, približiti djeci znanstvena dostignuća te predstaviti knjižnicu kao mjesto izvora znanstvenih informacija primjerenih dječjoj dobi.

Ove godine, pod motom ”Čuvam te, čuvaš me“, sisačka je knjižnica pripremila izložbu, niz predavanja i projekciju dokumentarnoga filma kako bi se djeci i svim zainteresiranim na popularan način ukazalo na potrebu očuvanja okoliša i samoodrživi razvoj. Predavanja i edukativne radionice održat će predavači s Prirodoslovno-matematičkog fakulteta iz Zagreba, Metalurškog fakulteta iz Siska, Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti, Državnog hidrometeorološkog zavoda, javne ustanove za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima Zaštita prirode Sisačko-moslavačke županije, Astronomskog društva Beskraj te profesori sisačkih srednjih škola.

Program počinje 20. ožujka , a završava 7. travnja 2017. godine kada će se održati i izvlačenje sretnih dobitnika nagradne igre pokrenute u sklopu ovoga projekta. Naime, svi zainteresirani  učenici osnovnih i srednjih škola koji posjete barem jedno od predavanja u sklopu projekta Skok u znanost imat će priliku sudjelovati u nagradnoj igri. Čak 10 sretnih dobitnika bit će nagrađeno izletom u Zagreb kada će posjetiti događaje koje će obuhvatiti Otvoreni dani Instituta Ruđer Bošković.

Ovdje možete pronaći raspored s pripadajućim opisima aktivnosti te Prijavnicu kojom ćete si osigurati mjesto za određeno predavanje.

najčitanije