Siščanin Ahmed Tellal u finalu natječaja "Mali svjetionik za velike ljude"

imp

261020211635229270.png

Siščanin Ahmed Tellal nalazi se u finalu natječaja „Mali svjetionik za velike ljude“ u organizaciji konzultantsko – revizorske tvrtke „Mazaras Hrvatska“, tvrtke distributera kabela „Tim Kabel“, Udruge „Partner“ i Zaklade „Rhema“ kojim se traži „obični“ zaposlenik, vrijedan čovjek koji svakodnevno pridonosi okolini poštujući načela vrijednosti rada i poštenja. Ove jeseni natječaj se provodi drugi put, nakon što je lani između više od stotinu prijavljenih kandidata najboljim proglašen zaštitar Mate Orlović. Njemu je uz titulu pripala i novčana nagrada od 50 tisuća kuna, što je ove godine podignuto na 100 tisuća kuna.
Prva faza natječaja trajala je do 27. rujna ove godine, sastojala se od primanja prijava kandidata (isključivo na web stranici „Malog svjetionika“). Kandidate je mogao prijaviti bilo tko iz tvrtke u kojoj su zaposleni – vlasnik, direktor, šef ili kolega, čak i član obitelji, prijatelj ili mušterija. Po poduzeću se moglo prijaviti najviše troje radnika, s tim da pravo natjecanja nemaju članovi srednjeg i višeg menadžmenta. Prijavitelj je bio dužan objasniti zašto je kandidat vrijedan priznanja – primjerice: ostane dulje na poslu, jer ste vi bolesni; možda se zalaže za bolje poslovne procese iako ne bi trebao; bori se za bolje radne uvjete svih ili naprosto stavom motivira kolege na veći angažman… Ove godine na natječaj je pristiglo 250 prijava. U drugoj fazi natječaja koja je trajala do 22.listopada, višečlana komisija izbor je suzila na 15 kandidata.

malisvjetionik-logo-matrix-crni

Među tih 15 finalista nalazi se i naš sugrađanin Ahmed Tellal (kandidat 15) kojeg je na ovaj natječaj prijavila supruga.
“Za naj radnika prijavljujem svog supruga. Ne zato što je moj suprug, već zato što je predivan čovjek uvijek spreman pomoći, vrijedan radnik, jako cijenjen kako na poslu od strane kolega i šefova, tako i u privatnom životu. Radi na pilani ETI DRVO d.o.o u Maloj Gorici, živimo u Sisku, podstanari smo s dvoje djece. Koliko je dobar i ozbiljan radnik dokazuje to što je u malo vremena naučio raditi sve poslove na pilani, od vožnje viljuškara, bagera do rada na strojevima, banzeku, rad motornom pilom.
Čovjek je koji brzo uči i priča 4 strana jezika. Sa završenim fakultetom nije mu teško raditi bilo kakav težak fizički posao. Grešku koju napravi, nikad ne prebacuje na drugoga, već prizna. Odgovoran je za svoje postupke. Pomaže ispraviti greške drugih. Nije mu problem odrađivati prekovremene, nekad i duplu smjenu od 7h do 23h. Radnik je koji puno pridonosi svojoj firmi. Izvan radnog vremena traži te uspješno pronalazi klijente koji će poslovati s njegovom firmom. Zbog svega toga mu je šef povećao plaću za 1000 kn te ga time nagradio za njegov trud i rad.
Na posao gleda s velikom odgovornošću, a dokaz tome je i naš sin koji je bio operiran u Zagrebu 4 puta u godini dana, svaki puta hospitaliziran po 3-4 dana. Zbog naše teške financijske situacije i nemogućnosti ostanka u Zagrebu za vrijeme djetetovih operacija, suprug je svako jutro ustajao u 3:30 kako bi mene odveo u Zagreb u bolnicu i stigao se vratiti na posao, jer je radno vrijeme od 7h. Nikada nije izostajao, čak ni za vrijeme operacije. Radio bi 8 sati i poslije posla dolazio u bolnicu u Zagreb, ostajao samnom kod našeg djeteta i zajedno bi se vratili kući, došli oko ponoći, zaspali i ujutro opet isto.
Unatoč problemima koje ima uvijek je dobro raspoložen na poslu, zeza se s ostalim kolegama, nerijetko i s nadređenima. Svima podigne raspoloženje te tako olakša posao sebi i drugima. Musliman je te svake godine posti Ramazan. Bez jela i pića cijeli dan, ali uvijek sa nekom snagom i energijom koja zrači iz njega. Uvijek odradi posao kako treba sa divljenjem ostalih kolega zbog njegove upornosti i dobre volje. Čovjek je koji neće proći pored bića kojemu je potrebna pomoć, a da mu neće pomoći.
Inteligentno biće koje svojom inteligencijom olakša posao sebi ali i drugima i zbog toga ga zovu ‘šefe’ iako je samo običan radnik. Mislim da zaslužuje ovu nagradu, a to će vam sa sigurnošću potvrditi i svi ostali, od šefa, kolega do prijatelja i rodbine.”, napisala je prijavljujući Ahmeda Tellala na ovaj natječaj njegova supruga.

Za svog favorita među finalistima ovogodišnjeg natječaja „Mali svjetionik za velike ljude“ možete glasovati do dodjele nagrada, koja će 22. studenog biti održana na Global Leadership Summitu u City Plazi u Zagrebu. Pobjedniku natječaja bit će uručena nagrada od 100.000 kuna i priznanje za najboljeg radnika „Nagrada dr. Dražen Glavaš“ (u spomen na sveučilišnog profesora i kršćanskog intelektualca, organizatora The Global Leadership Summita u Hrvatskoj, koji je krajem 2017. preminuo u 50.godini života). Za drugo mjesto na ovom natječaju predviđena je novčana nagrada od 10.000 kuna, a za treće 5.000 kuna.

Telefonsko glasovanje : Nazovite 061 5601 te odaberite broj svog omiljenog kandidata (primjerice, ako je to Irena – broj 14). Cijena poziva iz fiksne mreže 3,75 kn, iz mobilne mreže 5,06 kn.

SMS glasovanje: Na broj 666 999 pošaljite ključnu riječ KANDIDAT zajedno s brojem kandidata (bez razmaka). Npr. KANDIDAT 14. Cijena poruke je 3,72 kn.
Uplaćeni iznosi idu za „Mali svjetionik“ 2020.

Više informacija o ovom ovom projektu i sve finaliste možete doznati klikom na Mali svjetionik za velike ljude

foto  – Malisvjetionik.hr

najčitanije