Siščani pokazali kako biti zdrav za 5!

st

261020211635269071.jpeg

Sisačka šetnica danas je okupila šareno društvo s ciljem ukazivanja mladima na važnost poboljšanja kvalitete života. Nastup Tičeka, učeničke modne revije te štandovi raznih kulturnih i sportskih udruga uveličali su veliko finale projekta ‘Zdrav za 5’ .
Ciljana skupina projekta bili su učenici osmih razreda osnovnih te prvih i drugih razreda srednjih škola. Edukaciju o štetnosti droge, alkohola i igara na sreću u prvoj fazi projekta prošlo je oko 3800 učenika. Druga faza odnosi se na promociju zdravog života i navika te navika čuvanja okoliša, rekao je Marko Rašić, načelnik Policijske uprave sisačko-moslavačke.
‘Ako smo kod jednog učenika uspjeli pobuditi pozornost, onda smo odradili dobar posao, no nadam se da će svi oni znati prepoznati naš program i reći ne alkoholu, drogi i kocki’, rekao je Rašić.
Dožupanica Anita Sinjeri Ibrišević naglasila je kako je važno prenijeti mladima da je zdravlje najveće bogatstvo koje treba čuvati.
‘Svima nam je u interesu da imamo zdravu zajednicu i zato ćemo uvijek podupirati ovakve projekte. Nadam se da će se uključiti što veći broj učenika, ali i vrtićke djece jer im od najranije dobi moramo usaditi zdrave životne navike.’
Usmjeravanje mladih prema zdravom životu podupire i Grad Sisak, rekao je dogradonačelnik Marko Krička.
‘Ovaj projekt je nadogradnja onog što treba krenuti od obitelja, vrtića i škola. Nadam se da je ovo jedna kockica u građenju toga da naši mladi žive što zdravije i tako još više doprinesu našem društvu’, zaključio je Krička.

najčitanije