Siščani još nisu savladali kružni tok

imp

261020211635290516.jpeg

Vožnja po kružnom toku na raskrižju Novog mosta i Zagrebačke ulice problem je za većinu Siščana. Zaključila je to policija iz brojnih pritužbi građana na probleme prilikom ulaska i izlaska iz kružnog toka, pa su odlučili pojasniti pravila ponašanja.

„Ona vrijede kao za svako drugo raskrižje sa cestom s prednošću prolaza. Da bi ušli u kružni tok moramo sačekati vozilo koje je u kružnom toku da prođe. Žmigavac nije potrebno dati kada se ulazi u kružni tok nego kada izlazimo iz njega, kako bismo drugim sudionicima u prometu olakšali ulazak. Prema procjenama oko 90 % vozača ne daje žmigavac prilikom izlaska iz kružnog toka na Zagrebačkoj.“ – rekao je Marko Čorak, policijski službenik za preventivu cestovnog prometa.

Čorak je istaknuo kako do sada nije bilo prometnih nesreća, ali zato svakodnevno dolazi do zagušenja prometa, koji bi se mogao još povećati kada rekonstrukcija Zagrebačke bude gotova, i kružni tok bude u cijelosti u funkciji. Iz policije najavlju postavljanje patrole u blizini kružnog toka, koja će na početku upozoravati vozače na greške, a kasnije će uslijediti i sankcioniranje vozača koji ne budu poštivali pravila vožnje po kružnom toku.

najčitanije