Sisak slavi Dan pobjede i domovinske zahvalnosti

imp

Vojno redarstvena operaciju Oluja u Sisku se slavi dva dana. Za program su se zajedno pobrinuli gradske vlasti i Koordinacija udruga proizašlih iz Domovinskog rata.
Obilježavanje Dana pobjede i domovinske zahvalnosti počelo je jutros polaganjem viijenaca i paljenjme svijeća kod središnjeg križa na gradskom groblju Viktorovac te kod Spomenika poginulim braniteljima na Kontrobi.

Sudionici obilježavanja obišli su i Spomen sobu. Održana je i Svečana akademija povodom Oluje u Kazalištu 21- Kako su se osjećali i o čemu su razmišljali kada su prije 21 godinu oslobađali okupiranu Banovinu i vraćali se u svoje napuštene i porušene domove u Glinu, Viduševac i Petrinju ispričali su umirovljeni brigadir Mile Krišto, umirovljeni narednik Denis Zibar, Katica Gašljević i petrinjski novinar Antun Petračić.

Dan pobjede 02

Obilježavanje se nastavlja i sutra, 5.kolovoza. Sve počinje u 10 sati kada će se u sisačkoj Katedrali služiti misa za sve poginule, umrle i nestale hrvatske branitelje i civile u Domovinskom ratu. Središnji program obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti započet će na Kupalištu Zibel u 12 sati, kada se svi zainteresirani posjetitelji mogu početi prijavljivati za sportska natjecanja u šahu, beli, pikadu i boćanju, koja počinju u 13 sati. U 16 sati tradicionalni je doček raftingaša, te podjela graha, a nagrade pobjednicima sportskih natjecanje bit će dodijeljene u 18 sati nakon čega će grupa Ruswaj održati koncert.

najčitanije