Sisak se priprema za nadolazeći vodni val

imp

261020211635275202.jpeg

Zbog nadolazećeg vodenog vala u pripravnosti su sve službe u našoj županiji. U Hrvatskoj Kostajnici u 8 sati vodostaj Une iznosi 397 cm, Sava kod Dubrovčaka mjeri 685 cm i raste kao i u Crncu gdje je u 8 sati zmjereno 670 cm, te je proglašeno izvanredno stanje.

Neposredne opasnosti od visokog vodostaja u Sisačko-moslavačkoj županiji još nema, ali su sve službe zaštite i spašavanja u punoj pripravnosti.

U sisačkome Pokuplju na kritičnim mjestima nasipi se pojačavaju vrećama s pijeskom. Hrvatske vode prije su pojačale nasip u blizini Žažine i Satroga Pračna, ali kod Stare Drenčine to nije učinjeno jer se neki vlasnici nisu složili da se nasipi na njihovu zemljištu povise. Zbog toga je na 400 metara nasipa nužna nadogradnja zečjim nasipima. Kao i inače u sličnim prilikama, za promet je zatvorena lokalna cesta Žažina – Mala Gorica.

Od predsjednika MO Staro Praćno Ivana Cekovića doznali smo da je na tom području sve pod kontrolom. „Očekuje se vodostaj manji za oko pola metra od prošlog puta. Jedino se bojimo zaobalnih voda koje prijete Drenačkom putu. Vreće još nisu složene jer je saniran jedan dio nasipa, pa se nadamo da neće ni biti potrebe za vrećama.“ – rekao je Ceković.

Sisački Stožer civilne zaštite obavijestio je stanovnike ugroženog područja da se pijesak i vreće mogu nabaviti preko Vatrogasne postrojbe grada Siska koja raspolaže i dovoljnim količinama pumpi, a u slučaju dodatnih intervencija treba kontaktirati Centar 112.

najčitanije