Sisak – prvi grad prijatelj izviđača u Hrvatskoj

st

Potpisom povelje između Grada Siska i Saveza izviđača Hrvatske Sisak je postao prvi grad prijatelj izviđača u Hrvatskoj. Grad Sisak je već pristupio projektu ‘Gradovi prijatelji izviđača’ kojeg provodi Savez izviđača Hrvatske uz podršku Svjetske organizacije izviđačkog pokreta i Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.
‘Lokalnu zajednicu, prvenstveno mlade, na jeddan zajednički, organizirani način uključujemo u izviđački pokret. Koristimo naša znanja da što širem broju mladih ponudimo životne vještine koje će im pomoći da postanu bolji građani’, rekao je Dan Špicer, poslovni direktor Saveza izviđača Hrvatske
U ime grada, povelju je potpisala gradonačelnica Kristina Ikić Baniček.
‘Sigurna sam da će sadašnje i buduće generacije Siščana uživati u izviđačkim aktivnostima kao i mi nekada i da će osim usvajanja nekih novih vještina, razvijati ono najvažnije, a to su solidarnost, pomaganje i nova prijateljstva’ rekla je gradonačelnica.
A ovakav projekt Sisku omogućuje osnivanje novih izviđačkih udruga, odnosno ponovno rođenje onih koje su u međuvremenu prestale postojati, čime će mladim Siščanima biti direktno omogućeno sudjelovanje u izviđačkom pokretu. Osim toga, jedna od ciljeva projekta ”Gradovi prijatelji izviđača” je utvrđivanje lokacija za izviđačke kampove koje će biti stalno na raspolaganju i izviđačkim grupama iz inozemstva, osovbito s područja zapadne Europe koje, doznajemo od predstavnika Saveza, pokazuju veliki interes za dolazak u Hrvatsku.

najčitanije